Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce slunečnicový olej
masový vývar
1 svazek čerstvá petrželka
1 ks kuřecí játra
čerstvě mletý pepř
3 ks včerejší houska
strouhanka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout

  2. Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou

  3. Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut

  4. Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!