Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce slunečnicový olej masový vývar 1 svazek čerstvá petrželka 1 ks kuřecí játra čerstvě mletý pepř 3 ks včerejší houska strouhanka na zahuštění
Postup Vynikající játrové knedlíčky do masových vývarů
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme. Na oleji orestujeme cibuli, petrželovou nať, odstavíme a necháme zcela vychladnout
Ve vodě namočené včerejší žemle vyždímáme, dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce a cibulovo-petrželovou směs. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, přidáme naškrábaná játra a rukama pořádně propracujeme. Podle potřeby zahustíme strouhankou
Směs necháme asi hodinu odstát a mokrýma rukama formujeme menší knedlíčky, protože varem zvětší svůj objem. Játrové knedlíčky vaříme v menším množství masového vývaru, při nízké teplotě a pod pokličkou. Knedlíčky jsou hotové za 10 - 12 minut
Vynikající játrové knedlíčky klademe do horkého masového vývaru a podáváme.