Vynikající losos s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 lžička med
1 lžička olivový olej
mletý pepř
1 lžička plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička sójová omáčka
200 ml zeleninový vývar
1 lžička kremžská hořčice
1 lžíce čerstvý kopr
2 ks chlazený steak z čerstvého lososa

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vymažeme olejem, obě porce lososa osolíme, opepříme, podle chuti pokapeme citronem a posypeme nasekaným koprem. Navrch dáme 2 plátky másla, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C. Lososa pečeme 10 - 15 minut, ke konci odkryjeme, aby se nám propekla kůrčička

  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla a opečeme na něm (asi minutu) prolisovaný česnek, zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem vývarem. Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a prošleháváme. Omáčku povaříme 10 - 15 minut dohladka, můžeme ještě přidat více mouky na zahuštění, pokud je potřeba

  3. Omáčkou přelijeme porce lososa na talíři. Vynikající losos s omáčkou nejlépe chutná s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!