Žemlové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
pažitka
2 lžíce olivový olej
8 ks starší houska
300 ml sojové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky. Podle návodu na obalu si připravíme 300 ml sojového mléka, ve kterém rozšleháme vejce. Pažitku opereme a jemně usekáme

  2. Nakrájené housky vložíme do větší mísy a přelijeme mlékem s vejci. Vše posypeme pažitkou, polijeme olejem a osolíme. Jakmile se mléko vsákne do pečiva, vše řádně propracujeme, zakryjeme a "těsto" odložíme alespoň na 30 minut do chladu. Pak těsto znovu řádně prohněteme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme menší knedlík

  3. Připravíme si dva menší mikrotenové sáčky, které uvnitř vytřeme olejem. Do každého sáčku vložíme knedlík a uzavřeme ho potravinovou nití. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou a zvolna vaříme 35 - 40 minut. Uvařené žemlové knedlíky vyjmeme ze sáčků a nakrájíme na plátky

  4. Jemné žemlové knedlíky připravované v sáčcích jsou velmi vhodnou dietní přílohou k dušené zelenině. Hodí se ke špenátu, ale výborně chutnají také k masitým pokrmům a omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!