Žemlové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce pažitka 2 lžíce olivový olej 8 ks starší houska 300 ml sojové mléko
Postup Žemlové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na malé kostičky. Podle návodu na obalu si připravíme 300 ml sojového mléka, ve kterém rozšleháme vejce. Pažitku opereme a jemně usekáme
Nakrájené housky vložíme do větší mísy a přelijeme mlékem s vejci. Vše posypeme pažitkou, polijeme olejem a osolíme. Jakmile se mléko vsákne do pečiva, vše řádně propracujeme, zakryjeme a "těsto" odložíme alespoň na 30 minut do chladu. Pak těsto znovu řádně prohněteme, rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme menší knedlík
Připravíme si dva menší mikrotenové sáčky, které uvnitř vytřeme olejem. Do každého sáčku vložíme knedlík a uzavřeme ho potravinovou nití. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí vodou a zvolna vaříme 35 - 40 minut. Uvařené žemlové knedlíky vyjmeme ze sáčků a nakrájíme na plátky
Jemné žemlové knedlíky připravované v sáčcích jsou velmi vhodnou dietní přílohou k dušené zelenině. Hodí se ke špenátu, ale výborně chutnají také k masitým pokrmům a omáčkám.