Restované ledvinky s rajčaty a bílou paprikou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžička kmín 3 ks rajče 3 lžíce hladká mouka 1 lžička mletý zázvor 3 lžíce vepřové sádlo 2 kostky zeleninový bujon 0,5 lžiček mletá pálivá paprika 3 ks vepřové ledvinky 3 ks bílá paprika
Postup Restované ledvinky s rajčaty a bílou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky opereme v teplé vodě a rozkrájíme na tenké plátky. Sádlo z prostředka nevykrajuji. Třikrát po sobě ledvinky spaříme ve vařicí vodě. Ledvinky scedíme přes cedník, propereme je tekoucí vodou a dáme vařit novou vodu
Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme mletý zázvor a kmín. Když zázvor vzpění, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova. Pak přidáme oprané spařené a okapané ledvinky. Chvíli je za občasného míchání restujeme, přidáme hladkou mouku, promícháme a ještě chvíli restujeme. Zalijeme horkou vodou, promícháme a za občasného míchání vaříme
Mezitím ve vařicí vodě spaříme velká rajčata a oloupeme je. Po rozkrájení na drobné kousky, přidáme rajčata do omáčky a vaříme za občasného míchání, aby se omáčka nepřipálila asi 2 hodiny, až ledvinky změknou. Potom přidáme očištěné, jádřinců zbavené a nadrobno nakrájené papriky a zeleninový bujon, omáčku ještě asi 15 minut za občasného míchání vaříme
Restované ledvinky s rajčaty a bílou paprikou můžeme podávat s vařeným novým bramborem i dušenou rýží - obojí je chutné a dobré.