Restované ledvinky s rajčaty a bílou paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička kmín
3 ks rajče
3 lžíce hladká mouka
1 lžička mletý zázvor
3 lžíce vepřové sádlo
2 kostky zeleninový bujon
0,5 lžiček mletá pálivá paprika
3 ks vepřové ledvinky
3 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky opereme v teplé vodě a rozkrájíme na tenké plátky. Sádlo z prostředka nevykrajuji. Třikrát po sobě ledvinky spaříme ve vařicí vodě. Ledvinky scedíme přes cedník, propereme je tekoucí vodou a dáme vařit novou vodu

  2. Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme mletý zázvor a kmín. Když zázvor vzpění, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova. Pak přidáme oprané spařené a okapané ledvinky. Chvíli je za občasného míchání restujeme, přidáme hladkou mouku, promícháme a ještě chvíli restujeme. Zalijeme horkou vodou, promícháme a za občasného míchání vaříme

  3. Mezitím ve vařicí vodě spaříme velká rajčata a oloupeme je. Po rozkrájení na drobné kousky, přidáme rajčata do omáčky a vaříme za občasného míchání, aby se omáčka nepřipálila asi 2 hodiny, až ledvinky změknou. Potom přidáme očištěné, jádřinců zbavené a nadrobno nakrájené papriky a zeleninový bujon, omáčku ještě asi 15 minut za občasného míchání vaříme

  4. Restované ledvinky s rajčaty a bílou paprikou můžeme podávat s vařeným novým bramborem i dušenou rýží - obojí je chutné a dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!