Rychlá omeleta s kukuřicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
6 lžic sterilovaná kukuřice
sterilovaná kukuřice
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušená bazalka
nastrouhaný eidam (30%)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Na omeletu použijeme pouze bílky. Rozšleháme je se špetkou soli, lžící bazalky, mletou sladkou paprikou a troškou mletého pepře

  2. Sterilovanou kukuřici necháme okapat na sítku. Sýr nastrouháme a v misce promícháme se sušenou bazalkou

  3. Rozpálíme si teflonovou pánev (bez oleje). Bílky promícháme s kukuřicí ještě v hrníčku a směs na pánev vylijeme. Pár minut opékáme a přikryjeme pokličkou, aby se nám bílky "zatáhly". Poté omeletu asi na 1/2 minuty obrátíme, opečeme i z vrchní strany a otočíme zase zpět. Nakonec hustě posypeme nastrouhaným okořeněným sýrem, přikryjeme a počkáme, až se sýr rozpustí. Stačí 1 - 2 minuty

  4. Rychlou omeletu ihned podáváme a zdobíme kukuřičnými zrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!