Kokosové cukroví s kokosovým krémem recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 50 g máslo 1/2 ks pomeranč 3 lžíce kokosová moučka 3 lžíce Salko 1 porce křehké kokosové těsto
Postup Kokosové cukroví s kokosovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si křehké kokosové těsto. Místo citronové kůry přidáme čerstvou pomerančovou kůru a lžičku pomerančové šťávy
Formičkami vypichujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem, a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 - 15 minut do zezlátnutí
Měkké máslo (nepoužíváme náhražky) vyšleháme se salkem a kokosem do hladkého krému. Krémem spojujeme studené cukroví k sobě tak, aby v otvoru byla vidět kokosová náplň
Kokosové cukroví s kokosovým krémem skladujeme v chladu a temnu maximálně 3 - 4 týdny. Pokud se vám zdá cukroví "neatraktivní" světlé jednobarevné, můžete ho postříkat tmavou čokoládovou polevou.