Kokosové cukroví s kokosovým krémem recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g máslo
1/2 ks pomeranč
3 lžíce kokosová moučka
3 lžíce Salko
1 porce křehké kokosové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si křehké kokosové těsto. Místo citronové kůry přidáme čerstvou pomerančovou kůru a lžičku pomerančové šťávy

  2. Formičkami vypichujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem, a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 - 15 minut do zezlátnutí

  3. Měkké máslo (nepoužíváme náhražky) vyšleháme se salkem a kokosem do hladkého krému. Krémem spojujeme studené cukroví k sobě tak, aby v otvoru byla vidět kokosová náplň

  4. Kokosové cukroví s kokosovým krémem skladujeme v chladu a temnu maximálně 3 - 4 týdny. Pokud se vám zdá cukroví "neatraktivní" světlé jednobarevné, můžete ho postříkat tmavou čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!