Krémová polévka z dýně Hokkaido recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
750 ml voda
2 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 ks větší cibule
smetana ke šlehání
500 g dýně Hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut

  2. Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře

  3. Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!