Sýrová krémová polévka s česnekovými krutony recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 l vývar 1 snítka petrželka 1 hrnek mléko 1 ks cibule 1/4 ks celer 2 ks mrkev pepř 2 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 250 g tvrdý sýr 1/4 ks bílá veka 1 balení bylinkové máslo
Postup Sýrová krémová polévka s česnekovými krutony
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, připravenou kořenovou zeleninu a sýr eidam nebo ementál rozsekáme v mixéru na hrubší směs. Přendáme do hrnce a přilijeme vývar, pepř, sušený česnek a sůl. Vaříme cca 10 minut, přidáme mléko, trochu mouky na zahuštění a povaříme další 3 minuty
V tuto chvíli přidáme do polévky nadrobno nasekanou petrželku, dochutíme muškátovým oříškem a podle chuti dosolíme
Hotovou sýrovou krémovou polévku podáváme s křupavými česnekovými krutony
Plátky bílé veky nebo rohlíků potřeme čenekovým pomazánkovým máslem nebo bylinkovým máslem s česnekem, nakrájíme na čtverečky a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Krutony pečeme dozlatova zhruba deset minut, během této doby krutony asi dvakrát promícháme.