Zapečená sýrová polenta s vepřovými nudličkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 stroužky česnek olej sůl 50 - 100 ml vývar 2 ks vejce solamyl 100 g eidam steakové koření 600 g vepřová kýta 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 lžička worchestrová omáčka 200 g kukuřičná polenta
Postup Zapečená sýrová polenta s vepřovými nudličkami
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a ochutíme steakovým kořením, zakapeme olejem a obalíme v solamylu. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou petrželovou nať jemně usekáme
Polentu uvaříme podle návodu na obalu a ještě do vlažné kaše vmícháme sýr, polovinu prolisovaného česneku, vejce a usekanou petrželku. Směs podle potřeby osolíme, opepříme a přendáme do pekáčku vytřeného olejem. Polentu zapečeme v horké troubě asi při 250 °C dozlatova
Sýrovou polentu necháme asi 20 minut odležet a mezitím si připravíme vepřové nudličky. Maso zprudka ze všech stran orestujeme na oleji. Pak přilijeme malé množství vývaru a worchester, přidáme česnek a za stálého míchání necháme šťávu zhoustnout. Podle potřeby pokrm dochutíme solí a pepřem
Zapečenou sýrovou polentu rozdělíme na porce, obložíme vepřovými nudličkami a podáváme s paprikovým salátem.