Křupavý smažený květák s bramborem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 1 hrnek strouhanka 5 ks brambory 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 ks květák 1 hrst zelí 1 hrnek hladká mouka 1 balíček zelené olivy 1 hrnek olej na smažení
Postup Křupavý smažený květák s bramborem
Postup přípravy receptu
-
Větší květák očistíme od listů, omyjeme a rozdělíme na větší růžičky, které uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, vajíčko a strouhanku. Uvařené růžičky květáku v něm opatrně obalíme, aby se nerozdrolily
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka
Obalený květák poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova
Svěží a lahodnou zeleninovou oblohu pak připravíme jednoduše z nakrouhaného zelí, nastrouhané mrkve, cibule a sladkokyselého nálevu, ozvláštnit ji pak můžeme třeba i olivami
Křupavý smažený květák podáváme ještě teplý s bramborem a připravenou zeleninovou oblohou jako hlavní chod.