Krupičná kaše jako ze školní jídelny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 g sůl
1 plátek máslo
1 lžička cukr krystal
2 lžíce mletý cukr
0,5 l plnotučné mléko
3 lžíce dětská krupička
1 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Do 1/2 l mléka vsypeme 3 lžíce (45 g) krupičky, 1 - 2 lžičky cukru krystal, 1/4 lžičky soli (2 g) a promícháme. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 2 minuty

  2. V případě zdravější varianty můžeme cukr nahradit půlkou zralého ovoce (meruňka, strouhané oloupané jablko či hruška), které však přidáme až do uvařené kaše. Na závěr kaši promixujeme asi 1/2 minuty ponorným mixérem

  3. Krupičnou kaši jako ze školní jídelny podáváme s plátkem másla a posypané cukrem smíchaným s kakaem v poměru 2:1.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!