Krupičná kaše jako ze školní jídelny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 g sůl 1 plátek máslo 1 lžička cukr krystal 2 lžíce mletý cukr 0,5 l plnotučné mléko 3 lžíce dětská krupička 1 lžíce holandské kakao
Postup Krupičná kaše jako ze školní jídelny
Postup přípravy receptu
-
Do 1/2 l mléka vsypeme 3 lžíce (45 g) krupičky, 1 - 2 lžičky cukru krystal, 1/4 lžičky soli (2 g) a promícháme. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme asi 2 minuty
V případě zdravější varianty můžeme cukr nahradit půlkou zralého ovoce (meruňka, strouhané oloupané jablko či hruška), které však přidáme až do uvařené kaše. Na závěr kaši promixujeme asi 1/2 minuty ponorným mixérem
Krupičnou kaši jako ze školní jídelny podáváme s plátkem másla a posypané cukrem smíchaným s kakaem v poměru 2:1.