Pečené kuře na zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks cibule
kmín
1 ks kuře
mletý pepř
2 balení kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme a osušíme. Poté jej ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Podle chuti lze použit i sladkou papriku nebo grilovací koření, pokud se bez něj neobejdeme

  2. Do zapékací mísy či pekáčku navrstvíme kysané zelí. Není nutné jej proplachovat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozdělíme na zelí. Navrch položíme připravené kuře. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a poklademe jí kuře. To naplníme zelím a slaninou i zevnitř

  3. Kuře na zelí pečeme přikryté 1 hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme další hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou, případně podle potřeby podléváme trochou vody. Před koncem pečení odklopíme víko a necháme udělat kůrčičku

  4. Pečené kuře na zelí podáváme s rýží, ale i jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!