Pečené kuře na mexickém koření recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 šálku sůl
vývar
3 lžíce máslo
4 l voda
1/2 šálku třtinový cukr
1 ks čerstvé kuře
3 - 4 lžíce mexická kořenící směs

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nálev tak, že ve 4 litrech studené vody rozpustíme třtinový cukr se solí. Kuře očistíme, omyjeme, ponoříme do nálevu a necháme nejméně 12 hodin odležet

  2. Odleželé kuře vyjmene z nálevu a kůži i dutinu břišní důkladně osušíme. Pak celé kuře osolíme, posypeme kořením a do dutiny břišní vložíme máslo. Pečeme zakryté alobalem při 200 °C. Během pečení maso podléváme podle potřeby malým množstvím vývaru. Asi 15 minut před dokončením alobal odstraníme, teplotu zvýšíme a kuře dopečeme dozlatova. Takto připravené kuře má velmi chutné šťavnaté maso a krásně křupavou kůžičku

  3. Upečené kuře na mexickém koření rozdělíme na porce a podáváme s dušenou zeleninou, bramborem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!