Pečené kuře na mexickém koření recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 šálku sůl vývar 3 lžíce máslo 4 l voda 1/2 šálku třtinový cukr 1 ks čerstvé kuře 3 - 4 lžíce mexická kořenící směs
Postup Pečené kuře na mexickém koření
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nálev tak, že ve 4 litrech studené vody rozpustíme třtinový cukr se solí. Kuře očistíme, omyjeme, ponoříme do nálevu a necháme nejméně 12 hodin odležet
Odleželé kuře vyjmene z nálevu a kůži i dutinu břišní důkladně osušíme. Pak celé kuře osolíme, posypeme kořením a do dutiny břišní vložíme máslo. Pečeme zakryté alobalem při 200 °C. Během pečení maso podléváme podle potřeby malým množstvím vývaru. Asi 15 minut před dokončením alobal odstraníme, teplotu zvýšíme a kuře dopečeme dozlatova. Takto připravené kuře má velmi chutné šťavnaté maso a krásně křupavou kůžičku
Upečené kuře na mexickém koření rozdělíme na porce a podáváme s dušenou zeleninou, bramborem a zeleninovými saláty.