Křupavý Třeboňský kapr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g olej
sůl
1 lžíce mletý kmín
1 lžíce bylinkové máslo
kukuřičná krupice
1 lžíce lněné semínko
600 g kapří filet

Postup přípravy receptu

  1. Filet kapra nakrájíme na stejně velké díly a osolíme. Smícháme kukuřičnou krupici s mletým kmínem a trochou lněného semínka. Připravené naporcované filety z kapra obalujeme ve směsi a zvolna pečeme ze všech stran. Upečené kousky potřeme bylinkovým máslem a podáváme s bramborovou kaší. Kaši můžeme vylepšit špenátem a zakysanou smetanou

  2. Pokud nemáte kde zakoupit filet z kapra, můžete si kapří filet připravit v domácím prostředí dle názorného videa na přípravu kapra bez kostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!