Smažené králičí závitky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vejce
1 lžička hořčice
2 lžíce červené víno
hladká mouka
100 g anglická slanina
strouhaná houska
mletý černý pepř
400 g filety z králíka
1 špetka kořenící směs divočina

Postup přípravy receptu

  1. Jemné králičí filety očistíme, tence naklepeme, osolíme a opepříme. Maso vložíme do přiměřeně velké plastové krabice, zalijeme vínem a olejem. Směs ochutíme kořením divočina a lžičkou hořčice. Krabici uzavřeme a protřepeme.Takto připravené maso odložíme alespoň na 3 hodiny do chladu

  2. Jednotlivé králičí filety osušíme, poklademe slaninou a smotáme do závitku, který spojíme jehlou nebo špejlí. Závitky obalujeme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Zvolna usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  3. Smažené králičí závitky podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Vhodným doplňkem je zeleninový salát nebo kompot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!