Tuňákové smažené placičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
1 ks chilli paprička
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
olivový olej
1 lžička čerstvý zázvor
2 ks jarní cibulka
1/2 hrstě čerstvý koriandr
mletý černý pepř
1 lžička hustá ústřicová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka necháme okapat na sítu a zbytky šťávy vymačkáme vidličkou. Oloupaný česnek a zázvor jemně nastrouháme. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka a čerstvý koriandr nasekáme nadrobno

  2. Všechny výše uvedené suroviny promícháme v míse, ochutíme lžičkou ústřicové omáčky a důkladně propracujeme s rozšlehaným vejcem. Mokrýma rukama (případně lžičkou) tvoříme ze směsi malé hrudky, které zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dorůžova. Opečené placičky necháme na ubrousku okapat

  3. Osmažené jemně pikantní tuňákové placičky podáváme s čerstvou zeleninou, oblíbenými dipy a pečivem. Chuťovku podáváme teplou, ale chutná i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!