Švestkové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks vejce kakao 1 lžíce tuk 250 g tvaroh 3 lžíce cukr krupice cukr moučka švestka strouhaný perník 200 g polohrubá mouka
Postup Švestkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, cukr, rozpuštěné máslo a vejce. Vše dobře promícháme a připravíme těsto
Z těsta ukrajujeme kousky, které vyválíme na pomoučněném stole na slabý plát. Rádýlkem vykrájíme čtverce 6x6 cm (podle velikosti švestek). Do každého dílu zabalíme umytou a osušenou švestku nebo půlku zbavenou pecky
Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Do vroucí vody vkládáme připravené knedlíky a vařečkou promícháme, aby se odlepily ode dna. Jakmile přijde voda opět k varu a knedlíky vyplavou, povaříme je asi 2 - 3 minuty a vyndáme
Uvařené knedlíky servírujeme na talíř, sypeme je kakaem a moučkovým cukrem, podle chuti strouhaným perníkem. Nakonec je přelijeme rozpuštěným máslem.