Karlovarský knedlíček recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
40 g máslo
300 g houska
80 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
1 hrst čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Housky si natrháme nebo pokrájíme na kousíčky, polijeme je rozehřátým máslem a lehce promícháme

  2. Vejce rozšleháme ve vlažném mléce a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku, petrželku. Těsto promícháme a necháme chvíli stát

  3. Z těsta uděláme 4 koule a vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Při vaření karlovarské knedlíčky občas otočíme

  4. Uvařené karlovarské knedlíčky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!