Karlovarský knedlíček recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 40 g máslo 300 g houska 80 g polohrubá mouka 250 ml vlažné mléko 1 hrst čerstvá petrželka
Postup Karlovarský knedlíček
Postup přípravy receptu
-
Housky si natrháme nebo pokrájíme na kousíčky, polijeme je rozehřátým máslem a lehce promícháme
Vejce rozšleháme ve vlažném mléce a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku, petrželku. Těsto promícháme a necháme chvíli stát
Z těsta uděláme 4 koule a vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Při vaření karlovarské knedlíčky občas otočíme
Uvařené karlovarské knedlíčky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.