Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 1 palička česnek sůl 2 ks vejce 1 ks brambory 2 dl mléko 2 ks cibule 1 ks cibule 1 lžička kmín kmín 15 - 20 dkg špek 4 ks rohlík 150 g polohrubá mouka 1 kg vepřový bůček mletý černý pepř 500 g kysané zelí
Postup Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme nahrubo a česnek rozetřeme. Připravíme si bůček na pečení, bůček osolíme po všech stranách, potřeme rozetřeným česnekem, vložíme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí a lehce okmínujeme. Vložíme do rozehřáté trouby, zapečeme, pak podlijeme vodou a za stálého podlévání pomalu dusíme doměkka
Cibuli nakrájíme nadrobno. Špek nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Sáček kysaného zelí scedíme z nálevu, překrojíme a dáme vařit. Měkké zelí zahustíme nastrouhaným bramborem a přidáme osmaženou cibuli se špekem, vše spolu necháme řádně provařit, dochutíme solí a cukrem
Nakrájíme si 4 rohlíky (den staré) do mísy. Přidáme 2 vejce, 2 dl mléka,150 g polohrubé mouky a lžičku soli. Vše smícháme a vyklopíme na potravinovou folii. Vytvarujeme váleček, konce stáhneme provázkem a vložíme do vařící vody a vaříme asi 30 minut. Uvařené knedlíky nakrájíme na kolečka, přidáme podušené zelí a k tomu ukrojíme upečený bůček
Pečený bůček s kysaným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.