Našlehaná pomazánka z vajec recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 - 2 lžíce majonéza chilli 4 ks vejce natvrdo čerstvá petrželka mletý barevný pepř 1 kelímek pomazánkové máslo bez příchuti 1 lžíce jemná dijonská hořčice
Postup Našlehaná pomazánka z vajec
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme pod ledovou vodou, aby se nám vejce dobře loupala. Oloupaná vajíčka nastrouháme na jemném struhadle
Pomazánkový krém vyšleháme s rozpuštěným máslem. Přidáme vejce, majonézu, jemnou hořčici a bohatě osolíme, opepříme a pro pikantnost dodáme chilli. Pomazánku z vajec pořádně našleháme, můžeme si pomoct i tyčovým mixérem
Našlehanou pomazánku z vajec necháme před podáváním dobře vychladit. Pomazánku z vajec podáváme s tmavým pečivem a zdobíme snítkou čerstvé petrželky.