Kuřecí maso v listovém těstě s žampionovým veloute recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 balíček slanina
sůl
1 ks vejce
máslo
1 ks cibule
100 g žampiony
bílé víno
olivový olej
4 ks kuřecí prsa
300 ml zeleninový vývar
1 ks smetana ke šlehání
čerstvé bylinky
1 balíček listové těsto (rozválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky, orestujeme na másle dozlatova a zalijeme vývarem. V druhém kastrolku budeme restovat nakrájené žampiony (též na másle) a poté zalijeme 1/4 smetany. Žampiony osolíme a necháme dusit. Když se smetana zredukuje, zalijeme ji zbytkem smetany. Poté smetanu spolu s žampiony přelijeme do cibulky a vývaru, nastavíme mírný plamen a necháme redukovat, při redukování se vlastně odpařuje tekutina a naše žampionové veloute houstne. Malá rada - nepřestáváme míchat

  2. Mezitím si připravíme kuřecí prsíčka, která omyjeme a očistíme od maličkých kůstek, které v mase bývají. Jestli máme příliš velké prsíčko, prokrojíme ho. Maso marinujeme v čerstvých bylinkách, oleji a trošce bílého vína, nezapomeneme maso osolit. Ideální by bylo nechat maso naložené několik hodin. Poté maso vyjmeme z lednice a na rozpálenou pánev vlijeme marinádu, ve které se maso marinovalo. Poté maso z obou stran lehce opečeme, když je maso opečené, ale uvnitř stále růžové, nic se neděje. Maso teď budeme ještě dusit ve smetaně, která nám zbyla. Maso dusíme pod pokličkou a otáčíme ho

  3. V tuto chvíli už stačí jen vyválet listové těsto, můžeme použít již vyválený plát. Těsto by mělo být tak akorát tlusté. Na listové těsto rozprostřeme slaninu a do ní maso zabalíme, potřeme vejcem rozšlehaným s 2 lžícemi vody. Kuřecí maso v listovém těstě dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C krásně dozlatova. Na posledních pár minut přepneme na gril, aby se nám vytvořila krásná barva a křupavé těsto

  4. Kuřecí maso v listovém těstě rozdělíme na talíře a přelijeme žampionovým veloute. Takto připravený pokrm podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!