Tažený štrúdl podle babičky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
máslo
strouhanka
1 lžička ocet
1,5 kg jablko
rozinky
cukr moučka
mletá skořice
350 g hladká mouka
150 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme v hladké těsto. Párkrát s ním bouchneme o vál, aby se vytěsnily vzduchové bubliny. Lépe se potom těsto vyvaluje. Hotové těsto přiklopíme a necháme asi 40 minut odpočinout

  2. Potom těsto rozpůlíme a rukama vytahujeme na vále pokrytým utěrkou. V žádném případě neválíme válečkem! Až je těsto tenké, skoro průsvitné, lehce ho poprášíme strouhankou nebo mletými ořechy, hustě posypeme nastrouhanými jablky, moučkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Pomocí utěrky srolujeme těsto do závinu. Tažený štrúdl podle babičky přendáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení znovu potřeme máslem a pocukrujeme

  3. Tažený štrúdl podle babičky nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!