Studená borůvková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1,5 hrnek mléko
šlehačka
1 hrnek čerstvé borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Jednu porci polévky připravíme asi z jednoho hrnku borůvek a 1,5 hrnku mléka

  2. Množství mléka a cukr můžeme změnit podle vlastní chuti

  3. Většinu borůvek mírně rozmačkáme v misce s cukrem, nejlépe vidličkou. Přidáme nerozmačkané borůvky, studené mléko a promícháme. Ozdobíme libovolným množstvím šlehačky. Místo šlehačky můžeme použít i zakysanou smetanu

  4. Borůvkovou polévku podáváme studenou, chutná v horkých letních dnech. Pokud ji osladíme jen mírně nebo umělým sladidlem, můžou ji ochutnat i diabetici. Borůvky totiž snižují hladinu cukru v krvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!