Tažený závin s jahodami a tvarohem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 75 g máslo strouhanka 250 g jahody cukr moučka 1 ks těsto na tažený závin 1 ks tvarohová náplň do štrúdlu
Postup Tažený závin s jahodami a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto a náplň. Těsto připravíme podle receptu: Těsto na tažený závin a náplň podle receptu: Tvarohová náplň do štrúdlu
Jahody očistíme, rozpůlíme a půlky ještě rozčtvrtíme
Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny. Polovinu taženého těsta rozválíme a vyválený plát opatrně přeneseme na pomoučněné plátno. Na něm těsto ještě podle potřeby roztáhneme do požadovaného tvaru. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed posypeme strouhankou. Tu poklademe jahodami a poklademe tvarohovou náplní. Podle chuti můžeme jahody lehce ocukrovat. Tažené těsto opatrně svineme pomocí utěrky, přičemž ho dobře, ale jemně utahujeme. S druhou polovinou těsta postupujeme stejně
Tažený závin s jahodami a tvarohem přeložíme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Doporučuji během pečení troubu otevřít a vyvětrat páru. Upečený závin vyjmeme z trouby, pomašlujeme rozpuštěným máslem
Ještě teplý tažený závin s jahodami a tvarohem můžeme ocukrovat. Osobně jej ale cukruji až při servírování. Zdobíme čerstvou mátou.