Tažený závin s jahodami a tvarohem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
75 g máslo
strouhanka
250 g jahody
cukr moučka
1 ks těsto na tažený závin
1 ks tvarohová náplň do štrúdlu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto a náplň. Těsto připravíme podle receptu: Těsto na tažený závin a náplň podle receptu: Tvarohová náplň do štrúdlu

  2. Jahody očistíme, rozpůlíme a půlky ještě rozčtvrtíme

  3. Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny. Polovinu taženého těsta rozválíme a vyválený plát opatrně přeneseme na pomoučněné plátno. Na něm těsto ještě podle potřeby roztáhneme do požadovaného tvaru. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed posypeme strouhankou. Tu poklademe jahodami a poklademe tvarohovou náplní. Podle chuti můžeme jahody lehce ocukrovat. Tažené těsto opatrně svineme pomocí utěrky, přičemž ho dobře, ale jemně utahujeme. S druhou polovinou těsta postupujeme stejně

  4. Tažený závin s jahodami a tvarohem přeložíme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Doporučuji během pečení troubu otevřít a vyvětrat páru. Upečený závin vyjmeme z trouby, pomašlujeme rozpuštěným máslem

  5. Ještě teplý tažený závin s jahodami a tvarohem můžeme ocukrovat. Osobně jej ale cukruji až při servírování. Zdobíme čerstvou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!