Vepřový hřbet pomalu tažený v mléce ve vákuu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo brambory 300 ml mléko mléko 50 g cibule 100 g lišky 100 g žampiony 100 g hříbky olivový olej 200 g zakysaná smetana mletý kmín čerstvé bylinky čerstvě mletý černý pepř 1 lžíce hrubozrná hořčice 800 g vepřové karé 100 ml smetana 30% 100 g portobelo
Postup Vepřový hřbet pomalu tažený v mléce ve vákuu
Postup přípravy receptu
-
Vepřové karé odblaníme, rozdělíme na dva díly, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s trochou oleje. Maso se nám pěkně zatáhne a získá zlatavou barvu. Vložíme do vakuovacího pytle, zaliijeme mlékem a zavakuujeme. Pakliže nemáme takové možnosti, ponoříme maso do kastrůlku, zalijeme mlékem a pomalu při 130 °C konfitujeme cca 1h 30 min až 2 hodiny. Pokud máme teploměr na maso, nebo tepelnou jehlu v troubě, maso v jádru by mělo mít ideálně 65 °C
Mezitím zpěníme cibulku na pánvi, přidáme nahrubo nasekaný mix hub a opečeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, lehce podusíme, přidáme zakysanou smetanu, obyčejnou smetanu a necháme zredukovat. Brambory uvaříme do měkka ve slané vodě, scedíme, přidáme máslo a mléko a vyšleháme do kaše
Vepřový hřbet pomalu tažený v mléce ve vákuu servírujeme s bramborovým pureé s houbovým ragů a plátky dorůžova konfitovaného vepřového hřbetu. Zdobíme čerstvou bylinkou.