Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 50 g cibule kmín 150 g hlíva ústřičná hrubá sůl 200 g vepřové maso mletý černý pepř mletá kurkuma 1 balíček listové těsto v plátu lněné semínko
Postup Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky
Na oleji necháme zpěnit cibulku a česnek, pak vmícháme nudličky masa, kurkumu, pepř, sůl a vše zprudka orestujeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme hlívu ústřičnou, směs podlijeme malým množstvím vývaru a dusíme doměkka. Šťávu necháme zcela vysmahnout a takto připravenou náplň necháme vychladnout
Na střed plátu listového těsta rozložíme náplň, kterou překryjeme nejdříve okraji z bočních stran a pak těsto svineme v závin. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí a lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C dorůžova
Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou necháme vychladnout a pak ho nakrájíme ostrým nožem na proužky
Závin s vepřovým masem a hlívou ústřičnou podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu. Pokrm můžeme podávat i teplý s bramborovou kaší jako hlavní chod.