Závin z pivního těsta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks žloutek
1 hrst rozinky
15 -20 ks švestky
3 - 4 lžíce cukr moučka
4 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
400 g hladká mouka
500 g měkký tvaroh
15 lžic světlé pivo
250 g Hera
3 lžíce rozpuštěné máslo
6 - 8 lžic mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, piva a tuku vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout

  2. Švestky omyjeme a vypeckujeme. Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem. Připravíme si náplň z tvarohu. Rozinky spaříme a necháme okapat. Tvaroh prošleháme se žloutky a oběma cukry dohladka. Nakonec vmícháme rozinky

  3. Z těsta vyválíme dva obdélníkové pláty. Každý posypeme mákem smíchaným s cukrem a slabě pokapeme rozpuštěným máslem. Pomocí lžičky mák poklademe tvarohovou náplní a střed naplníme švestkami

  4. Těsto zavineme, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě teplý závin posypeme moučkovým cukrem

  5. Vychladlý plněný pivní závin nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!