Závin z pivního těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks žloutek 1 hrst rozinky 15 -20 ks švestky 3 - 4 lžíce cukr moučka 4 lžíce cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 400 g hladká mouka 500 g měkký tvaroh 15 lžic světlé pivo 250 g Hera 3 lžíce rozpuštěné máslo 6 - 8 lžic mletý mák
Postup Závin z pivního těsta
Postup přípravy receptu
-
Z prosáté mouky, piva a tuku vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Mletý mák promícháme s moučkovým cukrem. Připravíme si náplň z tvarohu. Rozinky spaříme a necháme okapat. Tvaroh prošleháme se žloutky a oběma cukry dohladka. Nakonec vmícháme rozinky
Z těsta vyválíme dva obdélníkové pláty. Každý posypeme mákem smíchaným s cukrem a slabě pokapeme rozpuštěným máslem. Pomocí lžičky mák poklademe tvarohovou náplní a střed naplníme švestkami
Těsto zavineme, potřeme rozpuštěným máslem a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ještě teplý závin posypeme moučkovým cukrem
Vychladlý plněný pivní závin nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.