Kefírová srdíčka bez cukru recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g máslo
400 ml kefír
1 - 2 ks hruška
1/2 lžičky mletá skořice
125 g žitná mouka
125 g špaldová mouka
2 lžičky kypřící prášek bez fosfátů
150 g datlová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru rozdrobíme datlovou pastu a rozmixujeme ji s vejci, povoleným máslem a kefírem

  2. Obě mouky smícháme s kypřícím práškem a skořicí a vmícháme do těsta. Těsto se nám povede i v případě, že použijeme pouze špaldovou nebo žitnou mouku. Případně můžeme vyzkoušet i další druhy

  3. Nakonec do těsta vmícháme 1 větší nebo 2 menší hrušky, které jsme předem nakrájeli na malé kousky

  4. Připraveným těstem plníme formičky na pečení podle libosti. Z uvedeného množství upečeme například 6 srdíček a 1 nízkou bábovku. Pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 180 °C

  5. Kefírová srdíčka či bábovku bez cukru necháme vychladnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!