Bramborová polévka s tatarkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce mrkev
2 lžíce tatarská omáčka
sušená petrželka
1 kostka zeleninový bujon
2 ks středně velké brambory
50 ml hotová světlá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle

  2. Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičky brambor měkké, tak polévku zahustíme světlou hotovou jíškou. Přidáme bujon a polévku povaříme 3 minuty. Ve 200 ml studené vody rozmícháme vejce a 2 lžíce tatarské omáčky. Směs vlijeme do polévky, krátce povaříme a odstavíme

  3. Bramborovou polévku s tatarkou dochutíme solí a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!