Bramborová polévka s tatarkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce mrkev 2 lžíce tatarská omáčka sušená petrželka 1 kostka zeleninový bujon 2 ks středně velké brambory 50 ml hotová světlá jíška
Postup Bramborová polévka s tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle
Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičky brambor měkké, tak polévku zahustíme světlou hotovou jíškou. Přidáme bujon a polévku povaříme 3 minuty. Ve 200 ml studené vody rozmícháme vejce a 2 lžíce tatarské omáčky. Směs vlijeme do polévky, krátce povaříme a odstavíme
Bramborovou polévku s tatarkou dochutíme solí a petrželkou.