Rychlá rajčatová polévka s bazalkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 kg rajčata
1 dl rajčatový protlak
1 lžíce bazalka
2 lžíce olivový olej
3 ks jarní cibule
čerstvě mletý pepř
4 lžíce sušené lahůdkové droždí

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na hrubé měsíčky. Rajčata můžeme oloupat, ale dle mého - po rozmixování slupka skoro vůbec nejde v polévce poznat. Pokud bychom chtěli rajčata oloupaná, nařízneme je do kříže, spaříme v horké vodě a sloupneme. Cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak oloupaný česnek. Bazalku opláchneme a nasekáme nadrobno, případně použijeme bazalku sušenou

  2. V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibulku a necháme orestovat. Poté přidáme česnek, minutu restujeme, přihodíme rajčata, rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Množství přidané vody záleží na typu rajčat. Vsypeme sušené lahůdkové droždí a znovu promixujeme

  3. Rajčatovou polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, bazalkou a podle kyselosti i cukrem. A máme hotovo

  4. Rychlou rajčatovou polévku s bazalkou podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!