Rychlá rajčatová polévka s bazalkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 1 kg rajčata 1 dl rajčatový protlak 1 lžíce bazalka 2 lžíce olivový olej 3 ks jarní cibule čerstvě mletý pepř 4 lžíce sušené lahůdkové droždí
Postup Rychlá rajčatová polévka s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na hrubé měsíčky. Rajčata můžeme oloupat, ale dle mého - po rozmixování slupka skoro vůbec nejde v polévce poznat. Pokud bychom chtěli rajčata oloupaná, nařízneme je do kříže, spaříme v horké vodě a sloupneme. Cibulku očistíme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak oloupaný česnek. Bazalku opláchneme a nasekáme nadrobno, případně použijeme bazalku sušenou
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, vsypeme cibulku a necháme orestovat. Poté přidáme česnek, minutu restujeme, přihodíme rajčata, rajčatový protlak, trochu vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Množství přidané vody záleží na typu rajčat. Vsypeme sušené lahůdkové droždí a znovu promixujeme
Rajčatovou polévku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, bazalkou a podle kyselosti i cukrem. A máme hotovo
Rychlou rajčatovou polévku s bazalkou podáváme s pečivem.