Valašské škračky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
sůl
3 ks vejce
2 ks žloutek
majoránka
kmín
1 ks malá cibule
hladká mouka
300 g drůbeží játra
celý kmín
syrové brambory

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra (ideálně kachní, ale mohou být i kuřecí) omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme a orestujeme na zpěněné cibulce. Přidáme kmín, pepř, majoránku, sušený nebo prolisovaný česnek a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě

  2. Mezitím si připravíme bramboráčky jako přílohu. Z najemno nastrouhaných brambor, z nichž slijeme přebytečnou vodu, aby zůstala jen bramborová kaše. Ochutíme solí a kmínem, zahustíme hladkou moukou podle potřeby. Moukou šetříme, aby se neztratila bramborová chuť a přidáme 2 žloutky pro barvu. Malé placičky smažíme v hlubokém oleji dozlatova. Po vytáhnutí osušíme papírovou utěrkou

  3. Jakmile jsou játra hotová a voda se téměř vypařila, zalijeme je rozšlehaným osoleným vejcem. Chvíli mícháme, aby vajíčka lehce ztuhla a obalila nám jednotlivé kousky jater na pánvi

  4. Valašské škračky podáváme s bramboráčky a můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!