Žemlová nádivka s uzeným kuřetem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 7 ks vejce 60 g máslo 200 ml mléko 1 svazek pažitka muškátový oříšek 250 g uzené maso mletý černý pepř máslo na vymazání strouhanka na vysypání 300 g bílé pečivo 250 g uzené kuřecí maso 4 šálky listy z mladých kopřiv
Postup Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme
Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček)
Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne
Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod
Zdroj: Eklasa.cz