Žemlová nádivka s uzeným kuřetem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
7 ks vejce
60 g máslo
200 ml mléko
1 svazek pažitka
muškátový oříšek
250 g uzené maso
mletý černý pepř
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
300 g bílé pečivo
250 g uzené kuřecí maso
4 šálky listy z mladých kopřiv

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Pečivo nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Ve vedlejší míse utřeme máslo se žloutky, přidáme pečivo, nasekanou pažitku, koření, nasekané kopřivy nebo špenát (přes noc necháme povolit v lednici), maso a promícháme

  2. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh a směs přesuneme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček)

  3. Nádivku pečeme asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne

  4. Žemlovou nádivku s uzeným kuřetem podáváme s přílohou podle chuti jako hlavní chod

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!