Chalupářské lečo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 8 - 10 ks vejce 2 lžíce sádlo 10 ks rajče 1 ks velká cibule mletý bílý pepř 1 lžička mletá sladká paprika 8 ks slovenská paprika 250 g bratislavský točený
Postup Chalupářské lečo
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a osmahneme na sádle dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu (kabanos, špekáčky, klobásu) a papriku (může býi i barevná). Promícháme a zaprášíme sladkou paprikou i solí. Necháme asi 5 minut dusit a pak přidáme na měsíčky nakrájená, spařená a oloupaná rajčata a najemno nasekaný česnek
Chalupářské lečo dusíme asi 20 minut, až se vydusí z rajčat voda. V misce rozklepneme vajíčka, rozkvedláme je, osolíme i opepříme a za stálého míchání přilijeme do hrnce. Vajíčka necháme "srazit" a chalupářské lečo máme hotové
Jako příloha k chalupářskému leču postačí čerstvý chléb.