Rychlá rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
máslo
1 kelímek smetana
500 g rajče
1 konzerva rajčatový protlak
1 špetka bazalka
1 špetka oregano
podravka
mletý černý pepř
1/2 ks bujon
světlá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si rajčata, orestujeme a podlijeme 1 litrem vody. Přidáme půl bujónu. Pak rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme protlak, trochu jíšky, asi půl centimetrový kousek másla a necháme základ polévky povařit

  2. Do základu přidáme smetanu, špetku bazalky i oregana, trochu podravky na dochucení, sůl, pepř a podle chuti dosladíme. Dávám asi dvě lžíce cukru. Polévka by měla být sladší, je potom chutnější. Polévku chutnáme na studeném talířku, ne ze lžíce. Nejlépe tak vynikne chuť

  3. Nakonec polévku propasírujeme přes cedník, abychom v ní neměli slupky z rajčat. Rajčatovou polévku rozdělíme na talíře

  4. Do každé porce polévky můžeme přidat lžíci zakysané smetany a můžeme podávat. Polévka je dobrá samotná nebo s pečivem. Vynikající jsou k ní opečené toasty. Můžeme přidat trochu parmazánu, pokud máme, ale je dobrá i bez něj.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!