Bramborové fašírky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžičky sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 kg brambory
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
1 lžička čerstvě mletý černý pepř
2 lžičky sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vroucí vodě a potom scedíme. Vlažné brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy a necháme úplně vychladnout

  2. K vychladlým bramborám přidáme sůl, majoránku, mletý černý pepř, prolisovaný česnek, jedno vejce a důkladně zpracujeme rukama na tvarovatelné těsto, které zahustíme podle potřeby strouhankou

  3. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme z hmoty koule o průměru asi 5 - 6 cm, které zploštíme dlaněmi a připravené bramborové fašírky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji do červena. Osmažené fašírky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové kuchyňské utěrce

  4. Bramborové fašírky servírujeme horké samostatně se zeleným listovým salátem, ale také jako přílohu ku špenátu, různým zeleninovým omáčkám či masitým jídlům. Jedná se o sytý a velmi chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!