Žemlovo-bramborové knedlíčky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
400 g brambory
5 ks houska
bylinky
4 lžíce hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Vejce rozšleháme v mističce se lžící vody nebo mléka. Bylinky jemně usekáme. Může to být petrželka, pažitka, tymián a muškátový oříšek

  2. V míse prohněteme kostičky housky se strouhanými brambory, rozšlehanými vejci, bylinkami, solí a moukou. Směs necháme asi 15 minut odpočinout. Pak těsto opět promícháme a mokrýma rukama tvoříme knedlíčky o průměru asi 2 - 3 cm, které ihned vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme velmi pozvolna přibližně 15 minut. Hotové knedlíčky vyjmeme a ihned propícháme špejlí, aby se odpařily

  3. Žemlovo-bramborové knedlíčky podáváme jako přílohu k pečeným masům, omáčkám nebo špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!