Nadívané vepřové koleno recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks cibule tymián sádlo 80 g anglická slanina 200 g mleté vepřové maso mletý černý pepř 1 ks zadní vepřové koleno
Postup Nadívané vepřové koleno
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno očistíme, vykostíme a upravíme do plátu masa. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky
Připravíme si náplň. V míse promícháme mleté maso s vejcem, cibulí, česnekem a slaninou. Vše ochutíme solí, pepřem a tymiánem a řádně propracujeme dohladka
Plát masa naklepeme, osolíme a potřeme silnou vrstvou náplně. Pak koleno srolujeme, převážeme provázkem a položíme na alobal potřený sádlem. Roládu do alobalu pevně zabalíme, vložíme do pekáčku a v troubě při 180°C pečeme asi 2 hodiny. Pak alobal odstraníme, koleno podlijeme a pečeme za občasného polévání vlastní šťávou a otáčení ještě asi 1 hodinu doměkka
Upečené nadívané koleno zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem a zeleninou.