Nadívané vepřové kapsy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 - 8 stroužků česnek olej sůl 100 ml vývar vývar 1 ks vejce 100 ml červené víno 1 ks malá cibule 300 g mleté hovězí maso 1 - 2 lžičky sardelová pasta 6 plátků bílá veka 2 ks červená cibule mletý černý pepř 6 plátků vepřová pečeně bez kosti 70 g slanina bez kůže
Postup Nadívané vepřové kapsy
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa očistíme, naklepeme, potřeme olejem, z obou stran osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na silné kroužky
Mezitím si připravíme si nádivku. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a plátky veky namočíme do vývaru. Na pánvi rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibulku a česnek. Přidáme mleté maso a směs za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Jakmile maso pustí šťávu, přilijeme víno, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Vychladlou masovou směs ochutíme sardelovou pastou a spolu s vejcem a namočenou vekou vše propracujeme v hladkou nádivku
Odleželé plátky masa naplníme nádivkou, spojíme jehlami a z obou stran zprudka opečeme na oleji. Orestované kapsy i s výpekem vložíme do pekáčku vyloženého cibulí. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a v předehřáté troubě pečeme dorůžova. Během pečení maso občas přeléváme výpekem
Nadívané vepřové kapsy pečené na cibuli podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.