Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl citron 200 g parmazán 1 lžička olivový olej 2 - 3 ks jarní cibulka 1/2 hrstě čerstvá bazalka 150 g sušená rajčata mletý barevný pepř 2 - 3 ks bílá paprika 200 g bulgur
Postup Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur nasypeme do kastrolu s přibližně 400 - 500 ml vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Přiklopíme ho, odstavíme a necháme asi 12 minut dojít
Když je bulgur měkký, odklopíme ho a dobře promícháme, aby mohla odejít přebytečná pára. Smícháme ho se lžící oleje ze sušených rajčat a necháme zchladnout
Do bulguru vmícháme nakrájená sušená rajčata, na oleji opečenou a na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a trošku citronové šťávy. Přidáme pár lístků čerstvé bazalky a pepř
Bulgur se sušenými rajčaty rozdělíme na talíře a hustě posypeme parmazánem
Na fotografii je bulgur podáván bez parmazánu - veganská verze.