Bulgur se sušenými rajčaty a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
citron
200 g parmazán
1 lžička olivový olej
2 - 3 ks jarní cibulka
1/2 hrstě čerstvá bazalka
150 g sušená rajčata
mletý barevný pepř
2 - 3 ks bílá paprika
200 g bulgur

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur nasypeme do kastrolu s přibližně 400 - 500 ml vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Přiklopíme ho, odstavíme a necháme asi 12 minut dojít

  2. Když je bulgur měkký, odklopíme ho a dobře promícháme, aby mohla odejít přebytečná pára. Smícháme ho se lžící oleje ze sušených rajčat a necháme zchladnout

  3. Do bulguru vmícháme nakrájená sušená rajčata, na oleji opečenou a na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a trošku citronové šťávy. Přidáme pár lístků čerstvé bazalky a pepř

  4. Bulgur se sušenými rajčaty rozdělíme na talíře a hustě posypeme parmazánem

  5. Na fotografii je bulgur podáván bez parmazánu - veganská verze.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!