Pomalu pečený hovězí guláš na pivu recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 ks celer 1/2 l pivo 3 - 6 ks mrkev 2 ks petržel mletý pepř 1/2 l hovězí vývar 1 kg hovězí kližka chilli pasta
Postup Pomalu pečený hovězí guláš na pivu
Postup přípravy receptu
-
Jak na to? Koupíme si pečící pytlíky, ušetří nám spoustu času a s pečeným masem se skvěle pracuje. Ušetříme si tak i práci s čištěním pekáčů. Nemáme-li pytlíky, použijeme pečící kastrol s víkem, splní stejnou službu
Koupíme jakékoliv hovězí - může být krk, kližka, přední nebo nepravá svíčková, veverky, líčka. Vybereme kvalitní maso, ale nepotřebujeme to nejdražší, které najdeme
Maso omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pytlíku. Na 1 kg masa přidáme 3 - 6 mrkviček, 2 cibule, pivo, hovězí vývar, kousek celeru nebo petržele. Vše dáme do pytlíku a necháme péct
Po upečení maso vyndáme a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným šlehačem. Přidáme chilli pastu, povaříme a dochutíme podle potřeby. Maso do omáčky vrátíme a máme hotovo
Pomalu pečený hovězí guláš na pivu podáváme s knedlíkem, ale i jinou přílohou podle chuti.