Pomalu pečený hovězí guláš na pivu recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 ks celer
1/2 l pivo
3 - 6 ks mrkev
2 ks petržel
mletý pepř
1/2 l hovězí vývar
1 kg hovězí kližka
chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Jak na to? Koupíme si pečící pytlíky, ušetří nám spoustu času a s pečeným masem se skvěle pracuje. Ušetříme si tak i práci s čištěním pekáčů. Nemáme-li pytlíky, použijeme pečící kastrol s víkem, splní stejnou službu

  2. Koupíme jakékoliv hovězí - může být krk, kližka, přední nebo nepravá svíčková, veverky, líčka. Vybereme kvalitní maso, ale nepotřebujeme to nejdražší, které najdeme

  3. Maso omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pytlíku. Na 1 kg masa přidáme 3 - 6 mrkviček, 2 cibule, pivo, hovězí vývar, kousek celeru nebo petržele. Vše dáme do pytlíku a necháme péct

  4. Po upečení maso vyndáme a zbytek obsahu rozmixujeme ponorným šlehačem. Přidáme chilli pastu, povaříme a dochutíme podle potřeby. Maso do omáčky vrátíme a máme hotovo

  5. Pomalu pečený hovězí guláš na pivu podáváme s knedlíkem, ale i jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!