Terina z pomalu pečeného vepřového kolena recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
kmín
pepř
1 ks vepřové koleno zadní

Postup přípravy receptu

  1. Při pomalém pečení se vypeče z kolena bohatá šťáva a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol. Jak na to?

  2. Koupíme velké zadní vepřové koleno. Omyjeme ho, prošpikujeme stroužky oloupaného česneku, osolíme a opepříme

  3. Koleno vložíme do zapékací teriny s víčkem, ale lze použít i pečící pytlík. Vepřové koleno takto pečeme klidně 6 hodin či přes noc při 100 °C. Po upečení vyndáme koleno, které se rozpadá

  4. Z kolene obereme maso, které nakrájíme na kousky a dáváme do teriny. Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle

  5. Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!