Terina z pomalu pečeného vepřového kolena recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Terina z pomalu pečeného vepřového kolena
Postup přípravy receptu
-
Při pomalém pečení se vypeče z kolena bohatá šťáva a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol. Jak na to?
Koupíme velké zadní vepřové koleno. Omyjeme ho, prošpikujeme stroužky oloupaného česneku, osolíme a opepříme
Koleno vložíme do zapékací teriny s víčkem, ale lze použít i pečící pytlík. Vepřové koleno takto pečeme klidně 6 hodin či přes noc při 100 °C. Po upečení vyndáme koleno, které se rozpadá
Z kolene obereme maso, které nakrájíme na kousky a dáváme do teriny. Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle
Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.