Špenátová nádivka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 60 g slanina 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 60 g strouhanka 2 lžíce smetana rozmarýn 60 g parmazán tuk na vymazání 500 g listový špenát čerstvá petrželka strouhanka na vysypání
Postup Špenátová nádivka
Postup přípravy receptu
-
Špenát krátce podusíme v horké vodě, aby povadl. Vodu slijeme a uchováme. Čerstvou petrželku a rozmarýn omyjeme. Petrželku nasekáme nadrobno,
Špenát nasekáme na jemno a smícháme se strouhankou, nadrobno nakrájenou slaninou, strouhaným parmazánem, vejcem, prolisovaným česnekem, smetanou, petrželkou a rozmarýnou. Pokud je nádivka moc suchá, tak přilijeme víno nebo vodu ze špenátu. Podle potřeby ještě dosolíme
Špenátovou nádivku dáme do vymazané zapékací formy a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova
Špenátovou nádivku podáváme jako přílohu k masu, ale je vhodná i k plnění
Foto: Shutterstock.com