Špenátová nádivka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

60 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
60 g strouhanka
2 lžíce smetana
rozmarýn
60 g parmazán
tuk na vymazání
500 g listový špenát
čerstvá petrželka
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Špenát krátce podusíme v horké vodě, aby povadl. Vodu slijeme a uchováme. Čerstvou petrželku a rozmarýn omyjeme. Petrželku nasekáme nadrobno,

  2. Špenát nasekáme na jemno a smícháme se strouhankou, nadrobno nakrájenou slaninou, strouhaným parmazánem, vejcem, prolisovaným česnekem, smetanou, petrželkou a rozmarýnou. Pokud je nádivka moc suchá, tak přilijeme víno nebo vodu ze špenátu. Podle potřeby ještě dosolíme

  3. Špenátovou nádivku dáme do vymazané zapékací formy a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova

  4. Špenátovou nádivku podáváme jako přílohu k masu, ale je vhodná i k plnění

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!