Velikonoční špenátová roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 3 ks vejce 4 ks vejce 1 ks cibule 3 lžíce hrubá mouka mletý černý pepř 1 balíček mražený špenátový protlak
Postup Velikonoční špenátová roláda
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme z něj vodu a dáme do mísy. Přidáme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky, sůl a zamícháme. Potom přidáme sníh vyšlehaný ze 3 bílků a rozetřeme na plech. Nejlépe použijeme papír na pečení, který trochu potřeme sádlem (máslem) a posypeme moukou, upečená roláda pak půjde lépe sloupnout
Velikonoční špenátovou roládu pečeme asi na 180 °C, dokud není na povrchu lehce nazlátlá
Mezitím si na cibulce usmažíme 4 vejce, osolíme, opepříme a rozetřeme na upečenou roládu. Roládu zatočíme a necháme ji na chvíli odpočinout, aby vychladla a ztuhla
Hotovou velikonoční špenátovou roládu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a houbovou omáčkou.