Velikonoční špenátová roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
3 ks vejce
4 ks vejce
1 ks cibule
3 lžíce hrubá mouka
mletý černý pepř
1 balíček mražený špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme z něj vodu a dáme do mísy. Přidáme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky, sůl a zamícháme. Potom přidáme sníh vyšlehaný ze 3 bílků a rozetřeme na plech. Nejlépe použijeme papír na pečení, který trochu potřeme sádlem (máslem) a posypeme moukou, upečená roláda pak půjde lépe sloupnout

  2. Velikonoční špenátovou roládu pečeme asi na 180 °C, dokud není na povrchu lehce nazlátlá

  3. Mezitím si na cibulce usmažíme 4 vejce, osolíme, opepříme a rozetřeme na upečenou roládu. Roládu zatočíme a necháme ji na chvíli odpočinout, aby vychladla a ztuhla

  4. Hotovou velikonoční špenátovou roládu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a houbovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!