Anglický pudink s fíky a kardamomem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 šálku cukr 3 ks vejce 175 g máslo 1/2 šálku voda 1 lžička prášek do pečiva 1/2 šálku cukr moučka 1 šálek hladká mouka 1,5 šálek pomerančová šťáva 100 g sušené fíky 1/2 lžičky mletý kradamom 1 ks pome 2-3 ks semínko kardamomu
Postup Anglický pudink s fíky a kardamomem
Postup přípravy receptu
-
Z pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Sušené fíky nasekáme na drobné kousky. Elektrickým šlehačem ušleháme ve velké míse máslo s cukrem do hladké pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupněji vmícháme do vaječné směsi. Přidáme sekané fíky a kardamom
Připravíme si šest pudinkových forem nebo malých hrníčků, ve kterých například běžně vaříme knedlíky a dobře je vymažeme máslem. Formy nebo hrníčky naplníme ze tří čtvrtin připraveným těstem a vršek zakryjeme alobalem. Rozložíme je na pařák do hrnce a vaříme 30 minut, až pudink ztuhne
Pro přípravu sirupu smícháme v malém kastrůlku všechny suroviny a na mírném ohni směs zvolna vaříme, až zhoustne a zmenší objem zhruba o dvě třetiny. Odstavíme z ohně a vyjmeme semínka kardamomu
Pudink podáváme ještě teplý, v miskách, polévaný sirupem.