Anglický pudink s fíky a kardamomem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 šálku cukr
3 ks vejce
175 g máslo
1/2 šálku voda
1 lžička prášek do pečiva
1/2 šálku cukr moučka
1 šálek hladká mouka
1,5 šálek pomerančová šťáva
100 g sušené fíky
1/2 lžičky mletý kradamom
1 ks pome
2-3 ks semínko kardamomu

Postup přípravy receptu

  1. Z pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Sušené fíky nasekáme na drobné kousky. Elektrickým šlehačem ušleháme ve velké míse máslo s cukrem do hladké pěny a za stálého šlehání postupně přidáváme vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a postupněji vmícháme do vaječné směsi. Přidáme sekané fíky a kardamom

  2. Připravíme si šest pudinkových forem nebo malých hrníčků, ve kterých například běžně vaříme knedlíky a dobře je vymažeme máslem. Formy nebo hrníčky naplníme ze tří čtvrtin připraveným těstem a vršek zakryjeme alobalem. Rozložíme je na pařák do hrnce a vaříme 30 minut, až pudink ztuhne

  3. Pro přípravu sirupu smícháme v malém kastrůlku všechny suroviny a na mírném ohni směs zvolna vaříme, až zhoustne a zmenší objem zhruba o dvě třetiny. Odstavíme z ohně a vyjmeme semínka kardamomu

  4. Pudink podáváme ještě teplý, v miskách, polévaný sirupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!