Výborný anglický rostbíf recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžíce sůl sůl 2 lžíce hořčice 2 lžíce kečup vegeta 1 lžíce hladká mouka 1 kg hovězí roštěnka 0,5 lžiček mletý černý pepř mletý černý pepř
Postup Výborný anglický rostbíf
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnku v celku omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí a zakápneme olejem. Maso necháme uležet 24 hodin
Naložené maso vložíme do pekáče a seshora maso lehce nařízneme několika řezy. Zprudka zapečeme 15 minut při 200 °C. Potom maso lehce podlijeme, teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme pozvolna. Záleží na nás, jestli chceme mít rostbíf propečený nebo raději medium
Upečené maso vyjmeme, do výpeku přilijeme vodu, zahustíme hladkou moukou a vytvoříme hladkou šťávu. Popřípadě dochutíme solí, pepřem a vegetou
Výborný anglický rostbíf můžeme podávat s dušenou rýži nebo s hranolky.