Výborný vánoční punč recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 1,5 dl rum 500 ml voda 2 ks pomeranč 1 ks citron 5 - 6 ks hřebíček ovoce 2 ks badyán 500 ml červené víno 2 ks celá skořice třtinový cukr
Postup Výborný vánoční punč
Postup přípravy receptu
-
Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce
Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později
Přilijeme víno a rum. Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k varu a odstavíme. Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme
Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví.