Výborný vánoční punč recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1,5 dl rum
500 ml voda
2 ks pomeranč
1 ks citron
5 - 6 ks hřebíček
ovoce
2 ks badyán
500 ml červené víno
2 ks celá skořice
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce

  2. Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později

  3. Přilijeme víno a rum. Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k varu a odstavíme. Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme

  4. Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!