Tradiční jemné vafle recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 100 g máslo 0,6 l mléko 10 g prášek do pečiva 300 g hladká mouka 100 g třtinový cukr
Postup Tradiční jemné vafle
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné a částečně vychladlé máslo, celá vejce a mléko. Směs důkladně vyšleháme v hladké těsto, které necháme alespoň 90 minut odpočinout
Rozpálíme si vaflovač a pomocí naběračky vždy na plotýnky nalijeme část těsta a uhladíme. Vaflovač uzavřeme a pečeme 3 - 5 minut dozlatova
Tradiční vafle mažeme marmeládou či nutelou, zdobíme kysanou smetanou nebo šlehačkou, doplníme ovocem. Tradiční vafle jsou dobré i samotné, stačí je posypat cukrem, ale chutnají i bez.