Palačinky zapečené s mangoldem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 10 dkg slanina 3 stroužky česnek 2 špetky sůl 4 ks vejce 2 ks vejce šunka 800 ml mléko 200 ml mléko cibule 400 g mouka bylinky eidam 500 g mangold hermelín koření 1 ks střední cibule
Postup Palačinky zapečené s mangoldem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si usmažíme palačinky. Smícháme mléko, vejce, mouku a sůl, vyšleháme do jemného těsta a postupně smažíme
Poté si připravíme směs z mangoldu, mangold musí být očištěný, nakrájený na malé kousky a podušený (musí mít zhruba strukturu špenátu). Na vedlejší pánvi či v kastrole si rozpustíme trochu sádla, přidáme slaninu, tu necháme trochu opéci a přidáme cibuli, až je cibule lehce do zlatova, přidáme mangold, česnek a lehce posmažíme. Tuto směs dosolíme podle chuti, přidáme vejce a mléko, chvíli necháme ještě prohřát
Takto připravenou směsí plníme palačinky, já na tuto směs dovnitř ještě přidávám šunku, eidam a hermelín. Palačinky zatočíme a vkládáme do pekáčku. Mně to vyjde na 2 vrstvy palačinek. Udělám první vrstvu, posypu sýrem a nakrájenou cibulí, posypu mletou sladkou paprikou a pokládám další vrstvu. Na vrch jsem dal opět nakrájenou cibuli, nasekanou pažitku a opět nastrouhaný eidam (podle chuti) a trochu másla
Takto vyplněný pekáček dáme do trouby rozpálené na cca 160-180°C a pečeme dokud se nám sýr nerozteče a lehce nezbarví do zlatova
Palačinky zapečené s mangoldem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.