Grilovaný kebab z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 2 hrstě petrželka 3 lžíce bílé víno olivový olej 1 ks červená cibule 2 plátky toustový chléb čerstvě mletý pepř mořská sůl chléb pita 500 g mleté maso (směs vepřového a hovězího masa) Omáčka s křupavou cibulkou a česnekem Otma Gurmán žampiony Znojmia v sladkokyselém nálevu
Postup Grilovaný kebab z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
V robotu krátce promixujeme toustový chleba, víno a vejce. Necháme deset minut stát a pak přidáme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Mixujeme, dokud nevznikne stejnorodá směs
Osolíme a opepřeme ji a navlhčenýma rukama utvoříme 24 válečků, které se napíchají na špejle. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu pět minut z každé strany
Grilovaný kebab z mletého masa podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a omáčkou s křupavou cibulkou a česnekem Otma Gurmán. K tomuto jídlu se také skvěle hodí delikátní Cocktail žampiony Znojmia
TIP: Maso můžeme také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15 - 20 minut
Dobrou chuť Vám přeje Otma