Grilovaný kebab z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
2 hrstě petrželka
3 lžíce bílé víno
olivový olej
1 ks červená cibule
2 plátky toustový chléb
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
chléb pita
500 g mleté maso (směs vepřového a hovězího masa)
Omáčka s křupavou cibulkou a česnekem Otma Gurmán
žampiony Znojmia v sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. V robotu krátce promixujeme toustový chleba, víno a vejce. Necháme deset minut stát a pak přidáme mleté maso, cibuli nakrájenou nadrobno, podrcený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Mixujeme, dokud nevznikne stejnorodá směs

  2. Osolíme a opepřeme ji a navlhčenýma rukama utvoříme 24 válečků, které se napíchají na špejle. Maso potřeme olejem a opékáme na grilu pět minut z každé strany

  3. Grilovaný kebab z mletého masa podáváme s pečivem, nakrájenou čerstvou zeleninou a omáčkou s křupavou cibulkou a česnekem Otma Gurmán. K tomuto jídlu se také skvěle hodí delikátní Cocktail žampiony Znojmia

  4. TIP: Maso můžeme také upéct v troubě předehřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem. Bude hotové asi za 15 - 20 minut

  5. Dobrou chuť Vám přeje Otma


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!