Pikantní lilek na grilu recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej 3 ks lilek 1 lžíce citronová šťáva 1/2 lžičky mletý kmín 1 lžička mletá sladká paprika 5 lístků čerstvá máta 1 lžička ostrá pasta Harissa
Postup Pikantní lilek na grilu
Postup přípravy receptu
-
Lilky očistíme od stopek, omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Potom plátky z obou stran osolíme, rozložíme na papírové utěrky a necháme 15 minut odležet. Pak plátky "vypoceného" lilku osušíme, potřeme z obou stran pikantní marinádou a opět necháme v chladu 15 minut odpočinout
Připravíme si pikantní marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou mátou, pastou Harissa, citronovou šťávou, mletým kmínem a sladkou paprikou
Namarinovaný lilek osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na každé straně grilujeme přibližně 2 - 3 minuty
Pikantní grilovaný lilek podáváme s pečeným bramborem, grilovaným masem nebo bagetou.